Minusta tulee kirjailija, ihan totta!

Se on tehty, kustannussopimus on allekirjoitettu. Aivan järjettömän käsittämättömän kummallinen fiilinki.

Ensin tuli epäusko, sitä seurasi riemu, sitten vähän itketti, palattiin riemuun ja sen kautta epäuskoon. Olen toivonut tätä niiiiin kovasti, olen kirjoittanut ja kirjoittanut ja toivonut, että jonain päivänä joku lukisikin sen kaiken. Ja nyt se tapahtuu! Minun tekstistäni tulee ihan oikea kovakantinen kirja (ja sähkökirja ja äänikirja ja taskukirja, koska monimediaisuus).

Sitä voi pitää kädessä ja lehteillä, se on ehkä esillä kirjakaupassa, toivottavasti ainakin kirjastossa.

Sen voi oikeasti lukea. Ihan mieletön ajatus!

Ja minusta tulee nyt kirjailija. Identiteettikriisin paikka? En tosin aio jättää päivätyötäni - kirjasta saamallani ennakolla ei kuitata edes kuukauden palkkaa. Mutta jokinhan tässä muuttuu. Pitää ajatella itsensä uudelleen, ulos pöytälaatikosta ja avoimesti kaikkien eteen. Anonymiteetin aika on ohi, nyt pitää uskaltaa sanoa omalla nimellä ja naamalla. Mikä tarkoittaa, että myös tämän blogin aika on ohi.

Tai ehkä ei aivan vielä. Prosessi on kesken, editointi odottaa, ja kansi, ja markkinointi, ja muu, mikä? Matka valmiiseen kirjaan on vuoden pituinen. Ehkä joku haluaa kuulla siitä?

Juuri nyt en pysty kertomaan mitään järkevää, juuri nyt päähän ei mahdu kuin yksi ajatus. Ja taas itkettää.

Kommentit

 1. Onnea! Olen seurannut matkaasi kirjailijaksi tämän blogin kautta ja mieluusti kuulisin myös jatkosta – ja tietenkin lukisin kirjasikin :)
  t. yksi anonyymeistä kannustajistasi

  VastaaPoista
 2. Kiitos, anonyymi kannustajani! Ajattelinkin, että prosessin kirjoittamisesta auki voisi olla apua jollekin. Nyt kun vielä ehtisi hoitaa sitä itse prosessiakin, töitä on enemmän kuin tunteja...

  VastaaPoista
 3. Voi miten ihanaa, oikeasti! Sata skumppapulloa & kukkia sulle! Saatan arvata jo kuka olet ja varo, etten tule halaaman sua viikonloppuna koulussa - tätähän pitää juhlia oikeasti!

  VastaaPoista
 4. Paljon onnea! Olen tässä jo jonkin aikaa hiljaa lukenut ja jännittänyt. Todella hienoa juttu, että asia etenee.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit