Haluatko kirjailijaksi? Tule meille töihin!

En tiedä tarkalleen, miksi, mutta juuri tällä hetkellä tunnen kateutta kaikkia niitä pystymetsästä tulleita kirjailijoita kohtaan, jotka ovat nimettömyydestään huolimatta pystyneet ylittämään julkaisukynnyksen.

Miten se tehdään? Kuin saisi työpaikan ilman suhteita. Ja sitähän se oikeastaan onkin: kirjailijana aloittaa ikään kuin uuden ammatin. Muistaakseni Otava listaa verkkosivuillaan pakollisen "Haluatko kirjailijaksi?" -osion juuri avoimien työpaikkojen alle. Siinä on pientä vittuilun makua, mutta ehkä totuuttakin. Kirjoittaminen pitäisi nähdä vain ammattina muiden joukossa. Tosi kummallisena ja kieroutuneena ammattina, mutta yhtä kaikki uravalintana.

Mutta ne suhteet, ne suhteet. Jos et tunne ketään etkä ole kukaan, mitä toivoa on hakata päätään rekrytoinnin seinää vasten...

Kommentit

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Hei ripperi. Tässä Aatos. Minä tykkään myös kirjoittaa.

  Haluaisitko joskus keksiä vaikkapa aiheita, joista molemmat voisivat repäistä jotain? Harjoituksen vuoksi, ja tietty huvin ja harrastuksen. Ikinä ei voi kirjoittaa liikaa.

  Terveisin, Aatos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Aatos, ja kiitos tarjouksesta. Yhteiskirjoittajuus ei valitettavasti ole minua varten, mutta toivotan sinulle sanojen iloa ja sanomisen riemua!

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit